Inge In geschrift en beeld

Aangenaam je alvast virtueel te ontmoeten! Ik ben Inge Verschuren, sinds 2003 vanuit Brabant op Zeeuws-Vlaamse bodem. Als kind al was ik geïnteresseerd in taal, boeken, tijdschriften en kranten en las ik alles wat me onder ogen kwam. Dat is nog zo. Fotografie was altijd al een hobby tot ik besloot het vakdiploma voor fotograaf te gaan halen.

Mijn oprechte belangstelling voor mensen helpt mij me in te leven in jou en in de lezer.  Ik luister graag naar jouw verhaal, naar wat je te vertellen hebt. Naar wat gezegd wordt, maar ook naar wat niet gezegd wordt. Het laatste vertelt vaak nog meer dan het eerste. Wat maakt jou tot wie je bent en wat je doet, welke drijfveren heb je? En dan: wie is de lezer, wat is zijn behoefte? Waardoor wordt hij geïnspireerd, waar reageert hij op? Wat verkoopt en waarom? Als ik dat allemaal weet, proef, voel, en meeneem naar mijn ‘nest’, dan broed ik een goede tekst uit.

De psychologie achter marketing vond ik al interessant tijdens de lessen commerciële economie op school. Op de kaderadvertentieafdeling van het Brabants Dagblad zag ik jarenlang de praktijk van marketing en communicatie. Dit heeft voor een groot deel mijn commerciële kijk op de publiciteitswaarde van tekst gevormd. Praktijkervaring vanaf 2010 als freelance tekstschrijver en journalist deed de rest.

Mijn schrijf- en fotografieambitie ligt zowel in commercieel als redactioneel werk. Ook journalistiek werk vraagt stiekem om een commerciële benadering: welk onderwerp, welk verhaal triggert de lezer? Hoe maak ik een passend, aansprekend portret? Hier is inlevingsvermogen weer een handige plus. Eigenlijk is bijna ieder onderwerp en iedere persoon voor mij boeiende stof voor een lekker leesbare tekst. Fotografie zie ik als een mooie, passende aanvulling op mijn schrijfwerk. Tenslotte zegt een goed beeld soms meer dan duizend woorden.