Redactioneel schrijven

Ik schrijf ontzettend graag over en voor de mensen in de regio waar ik woon en werk. Hier ligt mijn hart! Het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad is de enige wekelijkse huis-aan-huiskrant in heel Nederland van DPG Media die nog gedrukt wordt en ik ben er trots op om hier als correspondent aan mee te werken. Dit zijn overwegend redactionele artikelen en soms een advertorial.

Als redacteur van het lokale glossy lifestylemagazine Via Vivo Magazine schrijf ik behalve paginagrote advertorials voor bedrijven easy reading leesverhalen. Jarenlang schreef ik krantenartikelen voor de editie Midden-Zeeuws-Vlaanderen van de toenmalige Eenhoornkrant. Ik was twee jaar hoofdredacteur van de editie Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Voor redactioneel schrijven geldt hetzelfde als voor commercieel schrijven. Ik schrijf met de lezer in gedachten, waarbij ik mij focus op de essentie; op wat op wie overgebracht moet worden. Mijn favoriete onderwerpen zijn human interest, natuur, gezondheid, voeding, toerisme, psychologie, cultuur, lokaal.